Військові розповіли про головні успіхи ЗСУ на південному напрямку

Військові розповіли про головні успіхи ЗСУ на південному напрямку

Укрінформ
Ситуація на південному фронті залишається стабільно напруженою, але українські війська просуваються.

Про це начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ситуація в південному регіоні залишається стабільно напруженою. Просування наших військ відбувається, воно повільне, але впевнене. Проголошення наших успіхів буде як тільки воно буде закріплено. Основне досягнення наразі - ураження командних пунктів і логістичних центрів, складів боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів... Є досягнення по влучанню по військовій техніці, яка знаходиться безпосередньо на позиціях вздовж лінії зіткнення", - сказала Гуменюк.

Читайте також: росіяни провели авіарозвідку та намагалися завдати удару по Зміїному

Вона зазначила, що ворог практикує гелікоптерні обльоти українських позицій, удари з повітря по тилових напрямках, а також ракетні обстріли. За її словами, останнім часом практикується використання системи С-300, яка споряджається снарядами з великим осколковим ураженням.

Відповідаючи на запитання щодо підготовки до визволення півдня, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру зазначила, що вона триває фактично з 24 лютого.

"Підготовка до визволення півдня триває, напевно, з 24 лютого. Тобто, ми готові до визволення Півдня, просуваємось і робимо щоденно цю роботу. Воно буде більше відповідати очікуванням населення, очікуванням тих, хто перебуває під окупацією, звісно, з отриманням озброєння, посиленням наших потужностей на артилерійському напрямку, це буде більш динамічно", - сказала Гуменюк.

Водночас вона наголосила на дотриманні "того режиму тиші, який нам дуже потрібний для того, щоб виконати свою роботу".

Як повідомлялося, 11 липня близько 11:30 російська війська випустили з літаків в акваторії Чорного моря сім ракет на Одеську область, одна з них влучила у приватний будинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-