росіяни продовжують красти зерно на захоплених територіях Запоріжжя - розвідка

росіяни продовжують красти зерно на захоплених територіях Запоріжжя - розвідка

Укрінформ
російські загарбники на тимчасово захоплених територіях Запорізької області продовжують викрадення українського зерна.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

"На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти намагаються поновити вивезення українського зерна. Для організації процесу було створено так звану «ГУК» (рос. – государственная унитарная компания). Її діяльність безпосередньо контролює колаборант Євген Балицький – колишній народний депутат, депутат Запорізької облради від забороненого «Опозиційного блоку». Наразі – призначений окупантами «керівником регіональної окупаційної адміністрації на Запоріжжі»", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Туреччині вважають, що питання «зернових коридорів» близьке до вирішення

Так, для створення дієвої інфраструктури вивезення зерна колаборанти «націоналізували» (захопили) припортовий елеватор підприємства «Нова хортиця» у Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства «Аскет Шиппінг» у порту Бердянськ, елеватори підприємств «Кернел», «Оптімус» та інших зернотрейдерів.

Зазначається, що «ГУК» встановила закупівельні ціни на сільгосппродукцію: пшениця фуражна – 6000 руб., пшениця продовольча – 9000 руб., ячмінь – 7000 руб. за 1 тонну. "Сільгоспвиробників така ціна категорично не влаштовує, тож вони намагаються не продавати врожай, а зберігати його в сховищах. За відсутності вільних сховищ – в інших, не пристосованих для цього приміщеннях або навіть на відкритих майданчиках", - повідомляють в розвідці.

Зокрема, перше судно під завантаження має прибути 10 липня. 17 липня очікується прибуття судна Zhibek Zholy, яке вже вивозило крадене зерно з Бердянська.

Читайте також: На Херсонщині російські загарбники цілеспрямовано знищують врожай

У ГУР зауважують, що з метою додатково тиску на місцеве населення Балицький заявив, що жителі можуть бути поділені на тих, хто підтримує рф та залишаться у своїх домівках, та інших, які мають виїхати з території регіону.

Як повідомлялося, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочала новий проєкт підтримки українських аграріїв на суму 17 млн доларів. Проєкт націлений на відновлення потужностей для зберігання зерна та функціональності ланцюжків постачання від збирання врожаю до експорту, а також збереження виробничого потенціалу українських фермерів для забезпечення безперервності виробництва у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-