На півдні ЗСУ знищили 15 загарбників та понад 60 одиниць техніки

На півдні ЗСУ знищили 15 загарбників та понад 60 одиниць техніки

Укрінформ
Підтверджені втрати противника на півдні України сьогодні становили 15 військових та понад 60 одиниць техніки, серед яких 57 - це броньована та автомобільна техніка.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь» у Фейсбуці, передає Укрінформ

Загалом, обстановка в операційній зоні південних регіонів напружена, динамічна у розвитку, але контрольована силами оборони.

Противник продовжує вести бойові дії на своїх рубежах оборони, застосовуючи підступну тактику обстрілів наших тилових районів і авіаційних ударів.

Так, на світанку з району Нової Каховки росіяни здійснили масований ракетний удар з використанням зенітно-ракетних систем С-300. Розривними снарядами посиленого осколкового ураження обстріляно Березнегуватський район Миколаївщини, де уражено об’єкти залізничної інфраструктури, але без жертв, та Великоолександрівську громаду Херсонщини, де влучання в більшості випадків було поза населеними пунктами: по елеватору, полях та автотранспортних шляхах. Істотних руйнувань та постраждалих немає.

У районі Плотницького урочища ворог, намагаючись стримати просування наших військ, не має успіху на суходолі та продовжує завдавати ударів з гелікоптерів. Дві спроби таких атак були безуспішні; ухиляючись від вогню у відповідь, Ка-52 змушені були ретируватися.

Натомість наші ракетно-артилерійські підрозділи завдали потужне ураження пункту управління росгвардії поблизу Херсона та знищили склади з боєприпасами в різних районах Херсонщини, йдеться у повідомленні.

За даними штабу, корабельне угруповання ворога залишається без змін; ракетні та великі десантні кораблі рашистів чергують у штормовому морі, продовжують блокувати судноплавство та загрожують ударом 16 ракет «Калібр».

Читайте також: ЗСУ відбили розвідку боєм біля Мазанівки, росіяни з втратами відійшли

Як повідомляв Укрінформ, депутат облради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань заявив, що в Херсоні наші захисники провели ювелірне влучання по військовій частині окупантів на вулиці Пестеля. Вона горіла ще від вранішніх потраплянь о 5-й ранку, а потім знову, коли влучили о 10-й.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-