росіяни намагаються приховати розстріл із танка 56 літніх людей у Кремінній

росіяни намагаються приховати розстріл із танка 56 літніх людей у Кремінній

Укрінформ
Військові рф у березні розстріляли з танка 56 літніх людей у Кремінній на Луганщині, а тепер намагаються приховати правду про цей злочин.

Про це повідомила у Фейсбуці Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Днями, через чотири місяці після трагедії, провина за яку цілковито лежить на рашистах, у Луганську влаштували демонстративне поховання 31 жертви обстрілу Кремінського будинку для людей похилого віку. Чому в Луганську? Щоб ніхто зі свідків подій раптом не потрапив на кладовище і не розказав правду», - йдеться в повідомленні.

Аби представити винними у загибелі українських бійців, загарбники відключили українських мобільний зв’язок та будь-яке телебачення, крім російського. Але мешканці Кремінної пам’ятають, як 11 березня російські танкісти впритул розстріляли будинок для літніх людей.

росіяни просто підігнали танк, поставили його навпроти будинку і почали стріляти, доки не вбили усіх. Дістатися до місця трагедії тоді було неможливо – територію захопили загарбники. Евакуаційний коридор ворог не надав ані до розстрілу, ані після.

Читайте також: В Офісі генпрокурора підрахували кількість відомих на сьогодні воєнних злочинів рф

56 осіб, які доживали свій вік у цьому закладі, загинули на місці.

На щастя, всім іншим пацієнтам з подібних закладів у Луганській області життя врятували, перемістивши їх у безпечні регіони України.

Наразі росіяни згадали про свій злочин і намагаються приховати правду. Окупанти кажуть, що нібито українські військові використовували стареньких в якості живого щита. Але ж про жертви з боку наших бійців росіяни не повідомляють, оскільки їх там не було. А зараз не полишають спроби списати свою провину хоча б в очах місцевого населення.

Адже це ворог цинічно розстріляв заклад разом із підопічними.

У пресслужбі ОВА нагадали, що стосовно цих подій облдержадміністрація та очільник Луганщини повідомляли у березні.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-