Україна раз у три дні просить міноборони рф дозволити евакуацію з Мелітополя

Україна раз у три дні просить міноборони рф дозволити евакуацію з Мелітополя

Укрінформ
У Мелітополі, де нещодавно ЗСУ знищили ворожу військову базу, солдати рф розміщують зброю в житлових кварталах та не дозволяють відкрити офіційні зелені коридори для масової евакуації людей.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Якщо є така можливість, то треба виїжджати з окупованого міста. За останніми даними, в місті залишилось від 60 до 70 тисяч людей. Централізованої евакуації, на жаль, немає, бо рашисти не погоджують евакуацію, бо їм потрібні мешканці на території міста, щоб ними прикриватись, як живим щитом. Є можливість евакуюватися приватним транспортом або за допомогою волонтерів. Люди в дорозі від 10 годин до 1 доби. Раз в три дні наші міністерства, Офіс Президента надсилає запит до міноборони рф з вимогою зробити зелений коридор та зробити узгоджену евакуаційну колону, але рашисти цього не погоджують”, - сказав він.

Читайте також: Верещук закликає якнайшвидше евакуюватися з Херсонської та Запорізької областей

Федоров впевнений, що в Мелітополі залишатися сьогодні небезпечно. Гуманітарна криза наростає, а також загарбники захопили електричні мережі й там навіть диспетчерів немає.

“Ми чітко розуміємо, що перша аварія - і місто залишиться без енергетики”, - сказав він.

Читайте також: Старух про можливий наступ на Запоріжжя: Якщо росіяни хочуть отримати по зубах - нехай йдуть

Раніше повідомлялось, що від учора в Мелітополі немає газу, адже в результаті ворожих обстрілів був пошкоджений магістральний газопровід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-