Справа про держзраду двох чиновників Кабміну і Торгово-промислової палати пішла до суду

Справа про держзраду двох чиновників Кабміну і Торгово-промислової палати пішла до суду

Укрінформ
Служба безпеки України направила до суду матеріали кримінального провадження щодо держзради двох посадовців Кабміну і Торгово-промислової палати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

У спецслужбі нагадали, що у червні цього року контррозвідка викрила цих чиновників на співпраці з фсб. "Зловмисники проводили розвідувально-підривну діяльність в органах влади", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, як повідомили в Службі безпеки, військова контррозвідка СБУ запобігла несанкціонованому зняттю з обліку п’яти реактивних авіаційних двигунів на загальну суму більше 3 млн грн. Цими агрегатами комплектуються багатоцільові винищувачі серії МіГ.

Встановлено, що посадовці однієї з військових частин передали відповідне обладнання держпідприємству для дослідження технічного стану та подальшого зберігання.

Читайте також: Депутату-колаборанту Ковальову оголосили підозру у держзраді

Однак сторони не зареєстрували укладений договір і не оформили звітну документацію. Таким чином, українські винищувачі серії МіГ могли залишитися у неробочому стані.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки розслідує більше ніж 3 тис. кримінальних проваджень щодо посягання на територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-