Ситуація на Донеччині: росіяни обстріляли ТЕС, залізничну станцію та будинки

Ситуація на Донеччині: росіяни обстріляли ТЕС, залізничну станцію та будинки

Укрінформ
Ранок на Донеччині розпочався з російських обстрілів.

Про це повідомив у Телеграмі голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

"Чотири прильоти у Дружківку. Пошкоджено лікарню, палац культури, житлові будинки та дитячий майданчик. Інформацію щодо постраждалих з'ясовуємо. У Слов'янську ворожий снаряд влучив у приватний будинок — хазяїн опинився під завалами. У Часовому Ярі росіяни обстріляли залізничну станцію — кілька людей отримали легкі контузії", - написав очільник ОВА.

Читайте також: Перша допомога людям, які опинились під завалами - поради

За його інформацією, вночі під обстріл потрапило місто Гірник. Відомо про двох поранених та пошкоджену цивільну інфраструктуру: чотири житлові будинки, крамниця автозапчастин, заправка. Також частково обірвано лінії електропередач.

У Світлодарській громаді під вогнем Кодема, Семигір'я, Новолуганське та Вуглегірська ТЕС. Відомо про щонайменше одного загиблого у Семигір'ї.

Читайте також: ЗСУ не дали загарбникам узяти під контроль Вуглегірську ТЕС

Росіяни стріляють по цивільних, тому ОВА закликає прийняти єдине правильне рішення й евакуюватися.

Минулої доби на Донеччині вороги убили п'ятьох, а поранили вісьмох мирних жителів.

"За 8 липня росіяни вбили 5 мирних жителів Донеччини: 4 у Сіверську та 1 у Семигір'ї. Ще 8 людей отримали поранення", - написав очільник ОВА у Телеграмі.

Відповідно до оприлюдненої інфографіки, на Донеччині від початку повномасштабної війни росіяни убили 555, а поранили 1525 цивільних осіб.

Як уточнив Кириленко, наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Читайте також: Ворог намагається прорватися від Луганщини до перших сіл Донеччини

Агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-