росія відправляє на війну нацменшини, щоб покращити баланс на користь «титульної нації» – Головаха

росія відправляє на війну нацменшини, щоб покращити баланс на користь «титульної нації» – Головаха

Укрінформ
росія, закидаючи на війну в Україну представників своїх нацменшин, розраховує покращити баланс на користь «титульної нації».

Про це директор Інституту соціології НАН України Євген Головаха сказав в інтерв'ю Укрінформу, яке незабаром буде опубліковано.

“росіяни продовжуватимуть кидати сюди (на війну в Україну – ред.) людей. І навіть тут у них мерзенний розрахунок - чим більше бурятів, тувинців, дагестанців, чеченців загине, тим більше складеться сприятливий баланс на користь титульної нації, що приховано є одним із стимулів продовження війни. Вони практично перемелюють чоловічу, найактивнішу частину населення національних меншин. Тому для так званої російської еліти це дуже славетна справа перемолоти іновірців”, - зазначив Головаха.

Також Головаха сказав, що підтримує кампанію з позбавлення від російських культурних об'єктів.

“росіяни хочуть нас знищити, тому все, що від них походить, ми відправляємо до них назад. Нехай вони самі розбираються зі своїми діячами. Ми цим "миром" ситі. Ми маємо свій "мир", який рухається до цивілізації. А "русский мир" рухається у відомому напрямку, до вигрібної ями”, - відповів учений.

Читайте також: Звірства на Київщині: єфрейтор-бурят причетний одразу до чотирьох епізодів

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір російським військам. Станом на 8 липня українські захисники знищили близько 36 900 загарбників.

Фото: НВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-