Зеленський: росіяни – окупанти руїн Луганської області

Зеленський: росіяни – окупанти руїн Луганської області

Відео
Укрінформ
російські війська тимчасово контролюють майже всю Луганську область, яка вщент зруйнована.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу СNN, повідомляє Укрінформ.

«Можна сказати, що майже всю Луганську область вони контролюють. Але там усе зруйновано. Чесно кажучи, навіть амбіцій таких не розумію, що вони контролюють. Вони зруйнували міста, школи, людей. Люди виїхали, побігли. Що вони окупували? Вони зараз окупанти руїн луганської області», - зазначив глава держави.

Він розповів, що зараз ще тривають бої на околицях Луганщини, але українські сили відступили від Сєвєродонецька і Лисичанська, щоб зберегти людей і не було «котла».

Також Зеленський зауважив, що людей у регіоні майже немає. За його даними, в області лишалося близько 10 відсотків населення, українська сторона вивозила всіх, кого могли і всіх, хто хотів.

Читайте також: У Сєвєродонецьку зруйновані чи пошкоджені близько 80% житла – Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині тривають артобстріли позицій українських військових на адміністративному кордоні області поблизу Лисичанська у напрямку Бахмута. росія не припиняє «ракетний тероризм». На захоплених територіях триває утвердження «народної влади»: у Сєвєродонецьку загарбники відкрили «прокуратуру», призначають зрадників України на керівні посади, імітують відновлення інфраструктури.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-