Південь: ЗСУ знищили 12 загарбників, танк, гаубицю та склад боєприпасів

Південь: ЗСУ знищили 12 загарбників, танк, гаубицю та склад боєприпасів

Укрінформ
Українські захисники на півдні нанесли 7 липня авіаудари по опорному пункту та району скупчення росіян, а також по місцю зосередження російської техніки в районі Давидова Броду і Правдиного Херсонської області.

Про це повідомило оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

Втрати окупантів на півдні упродовж 7 липня склали: 12 солдатів, танк, гаубиця «Мста-Б», склад боєприпасів і безпілотник «Орлан-10», знищений при спробі вести розвідку в районі Високопілля.

"Нових ударних угруповань не створює, дотримується тактики артилерійсько-мінометних обстрілів, авіаційних ударів та ракетних атак", - кажуть військові.

Читайте також: росіяни обстріляли Криворізький район – пошкоджені домівки та ЛЕП

Обстановка на півдні динамічна, але підконтрольна силам оборони. російсько-окупаційні війська продовжують ведення бойових дій на зайнятих рубежах оборони. Після масованого ракетного удару зранку по Очакову та Миколаєву, ввечері з важкої стволової артилерії обстріляно околиці Галіциново на Миколаївщині. Без людських втрат.

Наші авіатори тричі завдавали ударів парами гелікоптерів по опорному пункту, скупченню противника й ворожої техніки в районі Давидова Броду і Правдиного.

"Також в ході повітряного протистояння над Чорним морем ворожий винищувач Су-35 застосував керовані ракети “повітря-повтря” по парі наших штурмовиків. Для нас – без втрат, для ворога – без успіху", - повідомили в ОК.

Читайте також: ЗСУ змусили росіян у паніці відійти з позицій на Бахмутському напрямку

Тим часом вороже корабельне угруповання продовжує загрожувати застосуванням 40 ракет типу «Калібр» з чотирьох надводних та двох підводних носіїв, що разом з трьома вдк чатують на сторожі північно-західної частини Чорного моря.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Упродовж останніх тижнів українські військові знищили 16 позицій, де розміщувалися російські казарми та склади з боєприпасами. Зокрема, серед знищеного: склади з боєприпасами у Перевальську, Попасній, Кадіївці на Луганщині; Ясинуватій, Сніжному, Макіївці, Донецьку; Чорнобаївці, Великому Бурлуку й Херсоні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-