Загарбники шукають на Донбасі «агентів» ЗСУ - експерт

Загарбники шукають на Донбасі «агентів» ЗСУ - експерт

Укрінформ
Намагаючись знайти «шпигунів» Збройних сил України, окупанти звертаються по допомогу до місцевого населення ОРДЛО.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський.

«Після низки високоточних ударів по складах боєприпасів бойовиків та окупаційної армії РФ, на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей мдб нвф посилило роботу щодо виявлення агентів українських спецслужб та ЗСУ. Вперше мдб нвф розмістило заклик до місцевих жителів повідомляти їм інформацію!» - зазначив Лисянський.

Читайте також: Україна пам’ятає про людей в окупації та бореться за них – Зеленський

За його даними, з 2014 року мдб нвф жодного разу такого не робило. Проводяться тотальні обшуки за місцем проживання людей, які часто виїжджали на територію України у 2021 році.

Крім того, в ОРДЛО почалися масові обходи місцевих жителів з метою збирання інформації про людей, які підтримують Україну. Посилено військові патрулі на залізничному та автомобільному транспорті; також посилено контроль кордону росії та ОРДЛО.

Лисянський оприлюднив газетну вирізку з інструкцією від мгб днр для місцевих мешканців, як розпізнати українського «шпигуна», після чого на нього слід заявити за вказаними телефонами.

Читайте також: росія створила вздовж кордону з Україною 19 фільтраційних таборів – Штати в ОБСЄ

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Упродовж останніх тижнів українські військові знищили 16 позицій, де розміщувалися російські казарми та склади з боєприпасами. Зокрема, серед знищеного: склади з боєприпасами у Перевальську, Попасній, Кадіївці на Луганщині; Ясинуватій, Сніжному, Макіївці, Донецьку; Чорнобаївці, Великому Бурлуку й Херсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-