За два місяці у Маріуполі померли близько 1800 людей

За два місяці у Маріуполі померли близько 1800 людей

Укрінформ
У захопленому російськими військами Маріуполі наразі щодня гинуть у середньому 25 людей, що в чотири рази більше, ніж було до масштабного вторгнення рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Братська могила в Старому Криму за два місяці збільшилася щонайменше вдвічі. У тому числі через ексгумацію та зростання смертності. Фактично, смертність від природних причин зросла в чотири рази у порівнянні з довоєнним періодом. Щодня гинуть в середньому 25 людей», - написав Андрющенко.

Читайте також: Блокпости, вибіркові допити, фіксація телефонів: у Маріуполі загарбники посилюють режим

Він зазначив, що це близько 1800 померлих лише за травень-червень, і тенденція на зростання у динаміці.

«Все це - беззаперечні факти. Нагадаю, що за аналізом чотирьох масових поховань ми офіційно вказували, що найменш 20 тис. людей вже поховано в братських могилах. І таке зростання… Висновки робіть самі. Лють. Просто лють», - зазначив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та розбиті підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Читайте також: росіяни розміновують порти Бердянська та Маріуполя для відновлення їх роботи

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-