росія від початку війни випустила по Україні 626 ракет «Іскандер» і «Калібр»

росія від початку війни випустила по Україні 626 ракет «Іскандер» і «Калібр»

Укрінформ
росія від початку повномасштабного вторгнення випустила по Україні 626 крилатих ракет типу «Іскандер» та «Калібр».

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“З початку бойових дій збройними силами росії було здійснено 6 443 літаковильотів оперативно-тактичної авіації та нанесено 626 ударів крилатими ракетами типу «Іскандер» та «Калібр», - сказав Громов.

Так, за його даними, тільки протягом 5 липня ворог випустив 27 ракет по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах. Також було завдано 14 авіаційних ударів по об’єктах військової інфраструктури, позиціях та розташуваннях українських військ.

Читайте також: росіяни випустили дві ракети Х-31 по Одещині, влучили в молдовський танкер

Протягом 5 липня один з ракетних ударів було завдано біля Добропілля Донецької області. Під час цього удару ЗСУ знищили 6 крилатих ракет типу «Калібр». Близько 20-ї години 5 липня ракетний удар був нанесений по населеному пункту Ярмолинці Хмельницької області, три крилатих ракети були знищені. Близько 3-ї години ночі 6 липня ЗСУ знищили 2 крилатих ракети, які були випущені по населених пунктах Одеської та Миколаївської областей з підводних човнів, що базуються в акваторії Чорного моря, поінформував представник Генштабу.

Громов зазначив, що переважна кількість авіаційних ударів противника не досягає поставленої мети.

“Понад 70% випущених некерованих снарядів та керованих авіаційних ракет влучають в поле, море або поза межами розташувань наших військ, що свідчить про надійну систему нашої протиповітряної оборони, а також небажання російських пілотів заходити з зону ураження наших засобів ППО”, - сказав Громов.

Читайте також: Генштаб прогнозує посилення артилерійських обстрілів прикордоння Сумщини

Водночас, за його словами, українська авіація, підрозділи ракетних військ та артилерії виконали низку бойових завдань.

“Було нанесено прицільне ураження понад 20 пунктів управління різного рівня, до 20 логістичних центрів і складів противника, до 15 радіолокаційних станцій, контрбатарейної боротьби та протиповітряної оборони, а також по районах зосередження підрозділів і оперативним засобам противника”, - підкреслив Громов.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 7 липня ліквідували близько 36 тисяч 650 російських військових, що на 150 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-