Загарбники взяли «оперативну паузу» у війні з Україною - ISW

Загарбники взяли «оперативну паузу» у війні з Україною - ISW

Укрінформ
Вперше з початку війни росія не заявила про територіальні здобутки в Україні.

Це підтверджує оцінку ISW про те, що російські війська взяли "оперативну паузу", передає Укрінформ.

"Вперше за 133 дні війни не було заявлених або оцінених російських територіальних здобутків, що підтверджує оцінку ISW про те, що російські війська в значною мірою взяли оперативну паузу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Аналітики ISW назвали цілі війни путіна в Україні

Зазначають, що міністерство оборони росії щодня заявляло про територіальні здобутки з початку війни, але не повідомляло про жодну нову територію чи переміщення сухопутних сил після завершення оточення Лисичанська (3 липня).

Додають, що 6 липня російські війська все ще проводили обмежені та безуспішні наземні штурми на всіх напрямках. Такі спроби узгоджуються з російською "оперативною паузою", яка не передбачає і не вимагає повного припинення активних бойових дій.

Читайте також: Кулеба закликав світ виснажити воєнну машину рф, обмеживши доступ до перевезень морем

"Це означає, що російські сили, ймовірно, обмежаться відносно невеликими наступальними діями, намагаючись створити умови для більш значних наступальних операцій і відновити бойову міць, необхідну для виконання цих більш амбітних завдань", - повідомляють в ISW. 

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-