Українські міни в Лисичанську і 70 «кораблів-заручників» - свіжі фейки кремля

Українські міни в Лисичанську і 70 «кораблів-заручників» - свіжі фейки кремля

Укрінформ
Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, які російська пропаганда згенерувала станом на ранок 6 липня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, російські ЗМІ повідомили, що «на зміну заявам «путіну не уникнути поразки» Захід поступово усвідомлює, що російська армія у підсумку візьме під контроль більшу частину української території… Такий розвиток подій може підштовхнути Китай до операції на Тайвані і тоді США разом з Японією виявляться втягнутими в серйозний конфлікт». У ЦПД зазначають, що це маніпуляція.

Крім того, в міністерстві оборони рф заявили, що «у шести українських портах залишаються заблокованими 70 іноземних суден із 16 держав. Створена офіційним Києвом загроза обстрілу та мінна небезпека не дозволяє суднам вийти у море». Однак це дезінформація, наголошують у ЦПД.

Читайте також: Заміновані мости й «коридори смерті»: ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди

Також російська преса повідомила, що «в Лисичанську ЗСУ використовували заборонені міни ПФМ-1 «Пелюсток». Перед відступом вони розкидали «пелюстки» у центральних районах міста, тож місцевим жителям довелося знешкоджувати їх самотужки». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда та деякі іноземні медіа поширюють фейк про розкол в НАТО у питанні ставлення до війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-