На заводах рф агітують робітників вступати до ПВК і воювати в Україні - ЗМІ

На заводах рф агітують робітників вступати до ПВК і воювати в Україні - ЗМІ

Укрінформ
У російській державній Об'єднаній суднобудівній корпорації (ОСК) та на Лебединському гірничо-збагачувальному комбінаті робітникам пропонують взяти участь у бойових діях на території України.

Про це повідомляє Російська служба The Moscow Times із посиланням на співробітників підприємств, передає Укрінформ.

За словами одного із співрозмовників, робітникам пропонують підписати добровільний контракт із приватною військовою компанією (ПВК) або з міністерством оборони рф. У Петербурзі співробітникам Адміралтейських верфей (входять до ОСК) обіцяють зарплату 300 тисяч рублів на місяць. Із двох десятків робітників ніхто не погодився, тож деталей співрозмовник не знає. Але місяць тому один із його колег із сусіднього цеху погодився підписати контракт і вже вирушив до України.

Видання стверджує, що аналогічні пропозиції від керівництва надходили робітникам Балтійського заводу, який також входить до ОСК. Працівник підприємства повідомив, що поїхати в Україну пропонують як чоловікам, які брали участь у бойових діях, так і людям, які пройшли лише строкову військову службу.

Читайте також: На Луганщині загарбники посилюють примусову мобілізацію та підготовку до «референдуму»

Один із співробітників Лебединського гірничо-збагачувального комбінату (Білгородська область росії), що входить до «Металоінвесту» мільярдера Алішера Усманова, розповів виданню, що провів два місяці «у відрядженні» в Україні в одній з ПВК. Він стверджує, що у відділі кадрів робітникам пропонують взяти відпустку без утримання зі збереженням робочого місця та зарплату за службу у 205 тисяч рублів на місяць.

Раніше російське опозиційне видання «Важливі історії» повідомляло, що у виправних колоніях Санкт-Петербурга та Ленінградської області з'явилися вербувальники з так званої ПВК Вагнера.

Низка ЗМІ публікувала в останні тижні матеріали про так звану «приховану мобілізацію» в росії - як правило, йдеться про вербування добровольців. Кремль неодноразово заперечував існування планів оголошення мобілізації чи відправки в Україну солдатів строкової служби.

Читайте також: У невизнаному Придністров’ї чоловіків агітують на контракт із армією рф – розвідка

Адміралтейські верфі, Балтійський завод, Лебединський гірничо-збагачувальний комбінат перебувають під санкціями США та ЄС, через що їхні економічні показники погіршилися.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни ухвалили низку санкцій проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-