На сході йдуть запеклі бої - росіяни намагаються витіснити ЗСУ з Луганщини

На сході йдуть запеклі бої - росіяни намагаються витіснити ЗСУ з Луганщини

Укрінформ
Російські загарбницькі війська продовжують наступальні дії з метою встановлення контролю над Донецькою та Луганською областями. Водночас Збройні Сили України відбили штурмові дії противника, який намагався оволодіти Білогорівкою.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«На Донецькому напрямку Збройні Сили України ведуть бої з російським угрупованням, до складу якого окупанти залучили підрозділи 8-ї, 58-ї армій, мобілізаційного резерву 1-ї, 2-ї армійських корпусів південного військового округу, 2-ї, 41-ї армії, 90-ї танкової дивізії центрального військового округу, 68-ї армійського корпусу східного військового округу, а також повітряно-десантних військ», - повідомив речник.

Крім того, за словами Мотузяника, російські війська ведуть наступальні дії з метою встановлення повного контролю над Луганською областю. Українські війська перешкоджають намірам противника взяти під повний контроль дорогу Бахмут – Лисичанськ і створити умови для оточення підрозділів Сил оборони у районах Вуглегірської ТЕС та селища Новолуганське.

Читайте також: У Білогорівці українські військові відбили ворожий штурм

На Краматорському напрямку Збройні Сили України відбили штурмові дії противника, який намагався оволодіти Білогорівкою. Ворога було відкинуто на південно-східну околицю цього населеного пункту, в район промзони. Намагаючись витіснити українські підрозділи з цих районів, російські загарбники застосували озброєння танків та ствольну артилерію поблизу селища Верхньокамʼянське та завдали авіаційного удару із використанням Ка-52 неподалік Тетянівки.

На Бахмутському напрямку українські війська стримали наступ противника у напрямку Миронівки та Вуглегірської ТЕС. Зазнавши втрат, ворог відійшов, а в подальшому провів розвідку боєм у напрямку Василівки і Берестового та вів артилерійський вогонь в бік українських позицій поблизу селища Вершина. Там також зафіксовано проведення ворожого авіаційного удару із використанням пари Мі-24 у районі Вершини.

Читайте також: В Україні знищили вже 36 350 російських загарбників

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ситуація без особливих змін, відзначив речник. Російські загарбники і надалі ведуть систематичний вогневий вплив з метою сковування підрозділів Сил оборони та недопущення їх перекидання на інші загрозливі напрямки.

На Харківському напрямку ворожі підрозділи 6-ї армії західного військового округу, берегових військ балтійського флоту та мобілізаційного резерву так званих 1-го та 2-го армійських корпусів основні зусилля зосередили на утриманні раніше захоплених позицій.

В напрямку н.п. Козача Лопань і Соснівка українські війська відбили штурмові дії противника та змусили йог відійти.

Аби порушити логістичне забезпечення українських підрозділів Сил оборони в районі с. Циркуни російські загарбники здійснили дистанційне мінування місцевості та завдали авіаційного удару з гелікоптерів Ка-52 у районі селища Петрівка.

Читайте також: На Луганщині загарбники посилюють примусову мобілізацію та підготовку до «референдуму»

Крім того, на Слов’янському напрямку Збройні Сили України перешкоджають спробам противника створити умови для наступу на м. Слов’янськ. Російські загарбники вели штурмові дії у напрямку н.п. Довгеньке і Мазанівка, наразі бойові дії тривають. Також ворог завдав авіаційного удару із використанням пари Ка-52 у районах Дібрівного і Богородичного. В напрямку селища Долина українські воїни успішно відбили штурм противника. Загалом ворог веде артилерійські обстріли в бік позицій українських військ вздовж всієї лінії фронту, відзначив Мотузяник. За його словами, українська розвідка зафіксувала виведення з цього напрямку на територію росії для відновлення боєздатності однієї БТГр зі складу 36-ї армії східного військового округу.

Інформуючи про ситуацію на Південнобузькому і Таврійському напрямках, речник Міноборони зазначив, що угрупованням російських окупаційних військ зі складу 8-ї, 49-ї армій, берегових військ чорноморського флоту та мобілізаційного резерву 1-го армійського корпусу південного військового округу зосередилися на обороні та утриманні раніше зайнятих позицій.

На Криворізькому напрямку окупанти посилюють свої війська за рахунок переміщення до двох БТГр повітряно-десантних військ із Бахмутського напрямку.

Читайте також: Загарбники зараз не спроможні висадити морський десант на Одещині - Братчук

Крім того, на Миколаївському противник завдав авіаційного удару із використанням пари Ка-52 у районі Тернівки. Для виявлення змін у положенні Сил оборони вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА оперативно-тактичного рівня у районах н.п. Таврійське, Посад-Покровське.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 5 липня ліквідували близько 36 тисяч 350 російських військових, що на 150 осіб більше у порівнянні з попередньою добою. Також знищено ворожих танків 1594 (+5) одиниці, бойових броньованих машин – 3772 (+18), артилерійських систем – 806 (+2), РСЗВ – 247 (+1), засобів ППО - 105 (+0), літаків– 217 (+0), гелікоптерів – 187 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 660 (+2), крилатих ракет – 144 (+0), кораблів / катерів – 15 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 2634 (+5), спеціальної техніки – 65 (+0). Найбільших втрат противник зазнав на Слов'янському та Донецькому напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-