«Паспортизація» жителів ОРДЛО прискорилася — правозахисники

«Паспортизація» жителів ОРДЛО прискорилася — правозахисники

Укрінформ
кремль спростив до мінімуму процедуру отримання паспорта рф в ОРДЛО.

Про це у Фейсбуці повідомив директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський, повідомляє Укрінформ.

«Тепер не потрібно оформлювати паспорт «л/днр» як обов'язкову умову для отримання паспорта рф; прискорено процедуру видачі паспорта – 5 робочих днів після передачі заяви про отримання паспорта; відкрито відділення міграційної служби рф на території ОРДЛО для оперативної видачі паспортів рф», - написав правозахисник.

За словами Лисянського, наразі такі відділення відкриті у Луганську, Донецьку, Алчевську, Єнакієвому. Такі прискорені дії пояснюються прагненням максимально підготуватись до призначеного на 11 вересня «референдуму».

Проте джерела Інституту стратегічних досліджень та Східної правозахисної групи стверджують, що на даний момент НВФ «л/днр» не справляються з поставленими завданнями і порушують «дедлайн». При цьому населення на захоплених територіях після 24 лютого зовсім не виявляє бажання у співпраці з рф та окупаційними адміністраціями, наголосив Лисянський.

Читайте також: Представники росії в ОРДЛО створили понад 200 тюрем для українців – Венедіктова

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська росії обстрілюють ключові об'єкти інфраструктури та житлові райони українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-