Збільшення росією ракетних ударів пов’язане зі зміною керівника «спецоперації» - Буданов

Збільшення росією ракетних ударів пов’язане зі зміною керівника «спецоперації» - Буданов

Укрінформ
Активізація росією використання ракет проти України пов’язана зі зміною керівника "спеціальної воєнної операції" - ним став командувач повітряних сил рф.

Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

"Змінився керівник, як вони кажуть, "спеціальної воєнної операції" в Україні, ним став командувач повітряних сил. Він вміє воювати бомбардувальниками та ракетами, ось він робить те, що вміє", - зазначив начальник ГУР.

За словами Буданова, росія чітко розуміє, куди плюс-мінус будуть потрапляти їх ракети. «Так, є питання щодо їх невисокої точності, але вони розуміють, що це будуть удари по цивільному населенню. Їх абсолютно це влаштовує, абсолютно повністю, можете навіть побачити це по офіційній риториці, що вони кажуть, – в принципі не сильно то й виправдовуються», - констатував він.

Читайте також: Буданов спрогнозував, коли можна очікувати результат від контратак у районі Херсона

Як зазначив начальник ГУР, на даному етапі існування росія – це «просто монстр з ядерною дубинкою», який загрожує не тільки Україні, а й всьому цивілізованому світу. «І допоки це питання не буде глобально вирішено, такі випадки будуть все в нових і нових країнах", - наголосив головний розвідник.

Він також додав, що при всій офіційній ворожій риториці і заяв на кшталт, що "ми зараз в радіоактивний попіл весь світ зітремо", агресор чітко розуміє, що використання ядерної зброї просто пришвидшить розпад росії, і тому вони не використають її найближчим часом. "Точно ні", - сказав Буданов.

Читайте також: росія проводить приховану мобілізацію - Буданов

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни російська федерація використала проти України 2800 ракет різних видів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-