«Зрада» в Європі та затягування війни - добірка російських фейків тижня

«Зрада» в Європі та затягування війни - добірка російських фейків тижня

Укрінформ
росія цього тижня поширювала фейки про "зрадницькі" настрої у Європі на фоні заяви лідерів країн "Великої сімки" про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі.

Зокрема цього тижня росія просувала фейк про те, як Велика Британія, Бельгія, Словаччина, Польща, Нідерланди втомилися від українців та виганяють вимушених переселенців на вулиці.

росія також створила фейки про те, що США та Польща мають територіальні претензії до України: “Польща почала опрацьовувати активні сценарії розчленування України”, “США прагнуть встановити контроль над територією України”.

Читайте також: Монстри лукашенка й «Точка-У» від кадирова: ЦПД виклав фейки білоруської й роспропаганди

Посилаючись начебто на промову головнокомандувача британської армії Патріка Сандерса, російські ЗМІ заявляли, що “Велика Британія готова пожертвувати Україною”. “Насправді Сандерс застерігав про загрозу з боку росії для всієї Європи”, – зауважили в ЦПД.

Також росЗМІ поширили фейк, що Atlantic Council написав про готовність союзників України навмисно затягнути війну.

Читайте також: роспропаганда бреше про торгівлю гаубицями Caesar на передовій

“Вся ця дезінформація поширювалась на фоні визнання росії найбільшою загрозою безпеці Заходу та заяви лідерів країн G7 про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги”, - підкреслили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня ЦПД поінформував, що російська пропаганда маніпулює матеріалом у виданні The Guardian та запевняє, що затягування війни в Україні вигідне кремлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-