Відхід українських підрозділів до Сіверська зменшив ризик негайного оточення - ISW

Відхід українських підрозділів до Сіверська зменшив ризик негайного оточення - ISW

Укрінформ
Відхід українських підрозділів до Сіверська дозволить зменшити ризик негайного оточення, відхід може продовжуватися з боями до лінії біля траси E40 від Слов’янська до Бахмута. Є ймовірність того, що російські війська встановлять контроль над територією Луганської області.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в прогнозі американського Інституту дослідження війни (ISW).

«Ймовірно, найближчими днями російські війська встановлять контроль над рештою території Луганської області і, швидше за все, потім зосередяться на ударах по українських позиціях у Сіверську, перш ніж повернути на Слов’янськ і Бахмут. Відхід до Сіверська дозволить українським силам зменшити ризик негайного оточення, але українські сили можуть продовжити відхід з боями до лінії біля траси E40 від Слов’янська до Бахмута», - вказує ISW.

Зазначається, що є ймовірність загрози з боку підрозділів ЗС України російським наземним лініям зв’язку (GLOC) по всій Харківській області, використовуючи озброєння із Заходу.

Окрім того, контратаки підрозділів ЗС України та партизанська активність продовжують змушувати російські війська віддавати перевагу оборонним операціям на півдні.

Читайте також: У захоплених районах на півдні України наростає партизанський рухCNN

Також ISW припускає, що на тлі серйозної організаційної реструктуризації, невдач і великих втрат кремль прагне зберегти або відновити довіру до російського військового керівництва, зокрема, переконати, що Герасимов досі виконує обов’язки нгш зс рф.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники успішно відбили ворожий штурм неподалік Прудянки. Противник завдав авіаудару неподалік Мосьпанового та Гракового. Також безуспішно ворог намагався вести штурмові дії неподалік Мазанівки на Слов’янському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-