російські загарбники вбили в Україні 344 дитини

російські загарбники вбили в Україні 344 дитини

Укрінформ
Унаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну загинуло уже 344 дитини.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

«​​Станом на ранок 2 липня 2022 року більше ніж 984 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 344 дитини загинуло та понад 640 поранено», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота із їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Читайте також: Як отримати допомогу родинам з дітьми з інвалідністю за новим проєктом ЮНІСЕФ

За інформацією Офісу генпрокурора, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 340, Харківській - 185, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 53, Херсонській - 52, Запорізькій - 31.

Зокрема, 1 липня внаслідок авіаудару ворога по цивільній інфраструктурі Бахмута Донецької області отримав поранення 11-річний хлопчик.

Також правоохоронцям стало відомо, що внаслідок ракетного обстрілу збройними силами рф 27 червня ТЦ «Амстор» м. Кременчука Полтавської області постраждала 9-річна дитина.

«Також за добу зросла кількість потерпілих внаслідок ракетного обстрілу Білгород-Дністровського району Одеської області 1 липня. Протягом дня стало відомо, що ще одна дитина загинула та троє отримали травми: 2-річна дівчинка й двоє хлопчиків віком 8 та 13 років. Стан двох дітей вкрай важкий», - заявили в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що через бомбардування та обстріли збройними силами рф було пошкоджено 2102 заклади освіти, з них 215 - зруйновано повністю.

Читайте також: Голодна смерть загрожує восьми мільйонам дітей у 15 країнах світу – ЮНІСЕФ

Громадяни можуть надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини через єдиний доказовий хаб warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня в ОГП поінформували, що російські війська в Україні вбили вже 343 дитини.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-