Як отримати допомогу родинам з дітьми з інвалідністю за новим проєктом ЮНІСЕФ

Як отримати допомогу родинам з дітьми з інвалідністю за новим проєктом ЮНІСЕФ

Укрінформ
Родини, які виховують дітей з інвалідністю, мають право на допомогу в рамках нового проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) щодо екстреного реагування.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Родини, що виховують дітей з інвалідністю, під час війни особливо вразливі – навіть якщо уже виїхали на більш-менш безпечну територію. Бо постійний стрес та відсутність звичного адаптованого середовища ускладнюють догляд. Бо важче соціалізуватися на новому місці, якщо цілодобово піклуєшся про дитину», - зазначила перша леді.

Вона нагадала, що саме тому ЮНІСЕФ разом із Львівським центром реабілітації «Джерело», МОН, МОЗ та Мінсоцполітики запустили проєкт екстреного реагування на потреби дітей із труднощами розвитку або з інвалідністю.

Читайте також: Стартував проєкт екстреного реагування на потреби дітей із труднощами розвитку або інвалідністю

За словами дружини Президента, він допомагатиме внутрішньо переміщеним дітям та тим, чий стан погіршився внаслідок воєнних дій на території України.

Олена Зеленська поінформувала, що допомогу можна отримати, якщо у дитини в час війни погіршився фізичний стан та поведінка; або якщо немає, або втратили спеціалізоване обладнання чи немає інформації про доступні послуги в громадах, або ж виникла криза, де потрібна екстрена допомога.

Перша леді пояснила, що у таких випадках можна розраховувати на такі види допомоги:

- індивідуальні консультації про можливості та доступні послуги в громадах;

- кризові послуги соціальних працівників та спеціалізовані консультації вузьких спеціалістів;

- допоміжні засоби за потребою дитини (наприклад слухові апарати, крісла колісні та інше);

- у разі необхідності мобільна команда фахівців приїде у віддалені райони.

Дружина Президента розповіла, що проєкт реалізується у 7 областях України: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській і Чернівецькій, а на сайті ЮНІСЕФ-Україна є контактна інформація в кожному регіоні.

Читайте також: В Україні створять реєстр психологів, які допомагатимуть розслідувати злочини проти дітей

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство соціальної політики, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Львівський центр реабілітації «Джерело» започаткували проєкт екстреного реагування на потреби дітей із труднощами розвитку або з інвалідністю.

Проєкт створено в межах «Спільно» – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка має на меті об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами, щоб надати мультисекторальну допомогу сім’ям із дітьми, що постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-