На Київщині 51 дитина загинула внаслідок російського вторгнення – прокуратура

На Київщині 51 дитина загинула внаслідок російського вторгнення – прокуратура

Ексклюзив
Укрінформ
Правоохоронці розслідують кримінальні справи за фактом убивства російськими військовими 51 дитини на Київщині.

Про це повідомили у прокуратурі Київської області у відповідь на запит Укрінформу.

“Унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну на території Київської області загинула 51 дитина. За усіма фактами вбивств дітей розпочато кримінальні провадження та наразі триває досудове розслідування”, - поінформували у відомстві.

Зокрема, як зазначають у прокуратурі, під час евакуації з села Колонщина Макарівського району ворожі танки обстріляли автомобіль, у якому перебував неповнолітній хлопець. Коли він намагався врятуватися, зазнав осколкових поранень, від яких помер.

Крім того, за даними прокуратури, загарбники відкрили вогонь з танкових кулеметів по автомобілю, яким люди намагалися евакуюватися з території, де велись активні бойові дії. Внаслідок обстрілу 17-річна дівчина загинула від вогнепального поранення в голову, ще дві дитини віком 17 та 7 років дістали осколкові поранення.

А поблизу с. Дитятки у своєму автомобілі були безпідставно розстріляні російськими військовими батько з 12-річним сином.

У відомстві додали, що також мали місце випадки, коли російські солдати на порушення правил та звичаїв ведення війни примусово вивозили дітей за межі України.

Зокрема, біля села Северинівка у Бучанському районі після розстрілу родини з Умані поранену 15-річну дівчину загарбники вивезли у невідомому напрямі.

Також військові РФ примусово вивезли на територію республіки білорусь жінку та її 15-річну доньку.

За всіма цими фактами триває розслідування, зазначили у прокуратурі.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Загарбники від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні 343 дитини, щонайменше 635 дітей поранені.

На початку квітня Ірпінь, Буча, Гостомель, а також уся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-