росія вбила в Україні вже 343 дитини

росія вбила в Україні вже 343 дитини

Укрінформ
російські загарбники від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні 343 дитини.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"Станом на ранок 1 липня більше ніж 978 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 343 дитини загинуло та понад 635 поранено", – ідеться в повідомленні.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Читайте також: Ракетний удар по будинку на Одещині: загинули вже 14 осіб, рятувальники розбирають завали

Найбільше дітей постраждали у Донецькій області - 339, Харківській - 185, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 53, Херсонській - 52, Запорізькій - 31.

Зокрема, у ніч на 1 липня російські війська здійснили ракетний обстріл Бєлгород-Дністровського району Одеської області, унаслідок чого загинув 10-річний хлопчик, поранення дістали двоє дітей віком 4 та 17 років.

28-29 червня через обстріл росіянами цивільної інфраструктури Лисичанська Луганської області загинула 13-річна дівчинка.

Читайте також: Мотузяник назвав цілі ракетного терору росією українців

29 червня внаслідок обстрілу ворогом села Павлівка Мар’їнського району Донецької області поранення дістав п'ятирічний хлопчик.

Через бомбардування та обстріли збройними силами російської федерації пошкоджень зазнали 2102 заклади освіти, з них 215 зруйновані повністю.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Управління ООН з прав людини, станом на 29 червня внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну загинула щонайменше 4731 цивільна особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-