В Україну за період війни вдалося повернути тіла 300 загиблих – Верещук

В Україну за період війни вдалося повернути тіла 300 загиблих – Верещук

Укрінформ
В Україну за період повномасштабного вторгнення росії вдалося повернутися тіла 300 загиблих захисників Батьківщини та громадян.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«росія хоче повертати тіла, але не завжди може це робити, бо вони декларують одне, а насправді за фактом виходить інше. Коли відбувається процес обміну, росія часто не може нам надати запитувані тіла, коли ми звертаємося з відповідними листами. Це складний процес, але уже більше 300 тіл ми змогли повернути», - сказала Верещук.

Вона розраховує на те, що найближчим часом будуть чергові обміни і сім'ї загиблих отримають тіла, аби належним чином їх поховати.

Читайте також: Верещук: Близько 350-400 тисяч депортованих до рф українців хочуть повернутися додому

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня в Запорізькій області відбулася чергова операція з повернення тіл загиблих українських військовослужбовців. Україна повернула тіла 46 героїчних оборонців для гідного їх поховання. З них 21 – захисники “Азовсталі”.

Операція проводилась за співпраці Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, ГУР МОУ, СБУ, ГШ ЗСУ та інших силових структур України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-