У МВС пояснили, як втеча росіян зі Зміїного змінить хід війни в Чорному морі

У МВС пояснили, як втеча росіян зі Зміїного змінить хід війни в Чорному морі

Укрінформ
Те, що російські війська поспіхом евакуювалися з острова Зміїний, є величезною перемогою військовослужбовців Збройних Сил України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформував у ефірі загальнонаціонального телемарафону радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Зокрема, він заявив, що росіяни прагнули зробити зі Зміїного таку собі скелю-авіаносець, на яку вони поставлять ППО і зможуть контролювати всю цю частину Чорного моря.

“Те, що ми їх вибили звідти і те, що упродовж останніх кількох днів у росЗМІ ми чули всі ці нісенітниці, на кшталт знищення 14-ти “Байрактарів”, - насправді це величезна перемога ЗСУ. Щоб зрозуміти, що відбулося — ми фактично нівелювали увесь чорноморський флот у цій частині акваторії Чорного моря”, - сказав радник глави МВС.

Читайте також: російські війська втекли з острова Зміїний

Відповідаючи на запитання, що Україна наразі може зробити з кораблями рф, Денисенко уточнив, що наразі вони, на жаль, знаходяться достатньо далеко і бояться ближче підходити. “Але з точки зору висадки десанту наразі у них взагалі немає жодних можливостей будь-що робити у цій частині (акваторії — ред.)”, - поінформував представник МВС.

Читайте також: росіяни залишили Зміїний, бо не витримали ударів ЗСУ – Залужний

Він також висловив впевненість у тому, що росіяни намагатимуться повернутися на Зміїний.

“Вони будуть робити ці спроби, я впевнений у цьому. Вони намагатимуться щось робити, але наразі ми, у тому числі, показали, що у них немає там ППО, немає можливостей реально підходити ближче своїми кораблями. Тому я сподіваються, що у цьому випадку їм нічого не вдасться. Але спроби вони, безумовно, будуть робити”, - сказав Денисенко.

Читайте також: Єрмак: Заяви росії про «жест доброї волі» - фейк, росіян зі Зміїного вибили ЗСУ

Як повідомлялося, Оперативне командування “Південь” повідомило, що внаслідок вдало проведеного чергового етапу операції українських військ росіяни поспіхом евакуювали з острова Зміїний залишки свого гарнізону.

Наразі на Зміїному пожежа, лунають вибухи, остаточні результати операції дорозвідуються.

Зі свого боку керівник Офісу Президента Андрій Єрмак також заявив, що російські війська покинули раніше захоплений український острів Зміїний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-