Обмін полоненими: родини захисників «Азовсталі» просять ЗМІ не розголошувати деталі

Обмін полоненими: родини захисників «Азовсталі» просять ЗМІ не розголошувати деталі

Укрінформ
Асоціація родин захисників «Азовсталі» просить ЗМІ не розголошувати деталі обміну бійців, щоб мінімізувати ризики для тих, хто лишається в російському полоні.

Про це Асоціація повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми вдячні за великий інтерес до нашої асоціації та інформації, яку ми поширюємо. Відбувся лише перший обмін захисників «Азовсталі», тисячі бійців лишаються у полоні, а перемовини щодо їхнього повернення тривають. Ми з радістю ділимося з суспільством доступною нам інформацією і діємо в максимально публічному полі, наскільки нам дозволяє ситуація. Якщо вам відмовлено в певному коментарі пресслужбою асоціації – значить, це позиція всієї асоціації, і перевіряти її у представників асоціації немає сенсу. Все, що ми поширюємо на наших сторінках, – призначається і журналістам, тому ми дуже вдячні, коли ви використовуєте інформацію, взяту з наших офіційних ресурсів», - наголосили в асоціації.

Також зазначається, що Асоціація родин захисників «Азовсталі» не публікуватиме списки обміняних бійців. «Це непублічна інформація, якою володіє виключно обмежене коло осіб. У випадку, якщо обміняли вашого родича, – про це буде повідомлено його довірену особу. Якщо ви не отримали такої звістки – значить, вашого рідного ще не обміняно», - пояснили в асоціації.

«Проте ми всі сподіваємося, що це станеться найближчим часом. І ваша щаслива звістка знайде свого адресата», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розвідка показала звільнених з полону захисників України - більшість з них тяжко поранені

Також повідомляється, що нині захисники забезпечені всім необхідним, ними займаються спеціалісти. Рідні закликають дати їм час для відновлення сил і дочекатися коли вони будуть готові до спілкування зі світом.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня відбувся найбільший обмін полоненими: Україна звільнила 95 захисників «Азовсталі», загалом – 144 військових. Серед них 43 військовослужбовці полку «Азов».

Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок. Всі вони отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу.

Координаційний штаб продовжує свою роботу з повернення усіх полонених захисників.

Фото: Національна Оборона, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-