СБУ повідомила про підозри ще 5 колаборантам за співпрацю з ворогом

СБУ повідомила про підозри ще 5 колаборантам за співпрацю з ворогом

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозри ще 5 колаборантам, які допомагають рф на тимчасово захоплених територіях.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«Перед законом постане «банкір», який у змові з російськими кураторами створив і очолив у Маріуполі псевдоутворення, що за своїм функціоналом нагадує «Центробанк днр». Крім того, СБУ підозрює ще двох колаборантів, які погодились тимчасово очолити незаконні структури у Троїцькому та Сватівському районах Луганської області. Також викрито депутатку Міловської селищної ради, яка представляла заборонену в Україні партію «ОПЗЖ». Вона добровільно стала «заступником голови Міловської районної адміністрації лнр»», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ще одна прихильниця «русского мира» під час тимчасової окупації Херсона добровільно зайняла посаду так званого «начальника департамента образования и науки».

Читайте також: Повідомили про підозру учаснику створення «тимчасової адміністрації» Харківщини

Стосовно усіх цих осіб СБУ проводить досудове розслідування за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). «Кар’єра» в окупаційній владі може коштувати їм 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну СБУ виявила понад 350 російських агентів, 160 ДРГ та близько 10 тис. колаборантів, відкрила майже 15 тис. кримінальних справ стосовно злочинів рф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-