На півдні ЗСУ знищили 39 загарбників, танк і чотири одиниці бронетехніки ворога

На півдні ЗСУ знищили 39 загарбників, танк і чотири одиниці бронетехніки ворога

Укрінформ
Ситуація в операційній зоні на півдні - динамічна, напружена, але перебуває під контролем українських сил оборони. За минулу добу знищені 39 загарбників, танк та чотири одиниці іншої броньованої техніки ворога.

Про це повідомило у Фейсбуці Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Противник продовжує обстрілювати мирне населення у звільнених селах та наші позиції вздовж лінії вогню. Бойові дії в основному відбуваються у вигляді артилерійських дуелей та авіаційних нальотів. Продовжуючи марні спроби відновити втрачені території у районі Потьомкіново, ворог відчайдушно завдав авіаційного удару гелікоптером Мі-28 по наших позиціях. Без втрат", - йдеться у повідомленні

Намагаючись розвідати позиції українських підрозділів на Херсонщині, ворог активізував повітряну розвідку. "Трьом «Орланам-10» наші воїни протиповітряної оборони влучно підсікли крильця і розбили апаратуру", - зазначили у командуванні.

Читайте також: ЗСУ завдали ворогу значних втрат на Бахмутському напрямку

Однак ворог все ж таки влаштував справжній вогневий ураган з однойменних систем залпового вогню в Зеленодольську, випустивши понад 20 снарядів. Внаслідок атаки сталася пожежа на території одного з дачних кооперативів. Окрім цього, пошкоджено декілька багатоповерхівок, будівлі дитячої спортивної школи, пошти та будинку культури. У парковій зоні міста виявлено воронки та уламки. Поранено двох цивільних осіб. 

Тричі протягом дня обстріляно Велику Костромку. Пошкоджено лінію електропередач, втрат серед місцевого населення немає.

Українські винищувачі та гелікоптери попарно відпрацювали три авіаційні удари по скупченню живої сили та військової техніки противника у трьох районах Херсонщини.

Загалом за добу підтверджені втрати ворога становлять 39 рашистів, танк Т-72, чотири одиниці іншої броньованої та три – автомобільної техніки. Також знищені два склади боєприпасів на Миколаївщині та ще один – на Херсонщині.

Читайте також: Резніков - про ракетні обстріли: Розгортання ППО в Україні має увійти до стратегії НАТО

У Чорному морі продовжується шторм та блокування судноплавства рашистським флотом. В готовності до завдання ракетних ударів два кораблі, споряджені 16 «Калібрами». Тож загроза ракетних ударів лишається актуальною.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російські війська розпочали вторгнення в Україну, вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-