росія вдається до ескалації, коли відбуваються важливі міжнародні події - Президент

росія вдається до ескалації, коли відбуваються важливі міжнародні події - Президент

Відео
Укрінформ
росія здійснює ескалацію, зокрема збільшує кількість ракетних ударів, коли відбуваються важливі міжнародні події, зокрема саміт «Великої сімки».

Як передає Укрінформ, про це повідомив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Зокрема він зауважив, що росія сьогодні знову вдарила ракетами по Києву.

"Рано-вранці. Друга армія світу звитяжно «перемогла» дитячий садочок і житловий будинок. Загинув чоловік, йому було лише 37 років. Є поранені, і серед них – дівчинка, звати її Женя, їй сім років, донька загиблого, зараз вона в «Охматдиті». Також поранена її мати. До речі, громадянка росії. Ось так. Їй у нашій державі нічого не загрожувало, вона була в повній безпеці, поки в самій же росії не вирішили, що все для них тепер однаково вороже – жінки, діти, дитячі садочки, житлові будинки, лікарні, залізниця", - зауважив Зеленський.

Він додав, що ракети били й по Миколаївській області, і по Чернігівщині, і по Одесі, і по Черкасах. Артилерійські та мінометні обстріли не зупинялись і на Харківщині, в Сумській області, і на Донбасі, на півдні нашої держави.

Читайте також: Разом із західною зброєю Україні слід і далі передавати радянську - Пентагон

"Про що ці ракети сьогодні? Про що і вчорашні 62 ракети – це за одну лише суботу, за 24 години. Вони – про російський почерк: робити ескалацію щоразу, коли відбуваються міжнародні події. І водночас вони про рішучість. Про те, наприклад, що лідери «Великої сімки», які саме сьогодні зібралися в Німеччині на саміт, мають достатній спільний потенціал, щоб зупинити російську агресію і проти України, і проти Європи в цілому. Це можливо", - наголосив Президент.

Він додав, що це можливо, тільки якщо Україна отримає все те, що запитує, і саме в такі терміни, у які потребує, – і зброю, і фінансову підтримку, і санкції проти Росії.

"Інакше в цій війні не може бути. Бо саме тут – у небі над Києвом, у морі біля Одеси, на землі Харківщини, Донбасу, у Херсоні і в Запорізькій області – ось де вирішується, яким буде життя у Європі надалі. Саме у нас, в Україні, і ніде більше", - наголосив Президент.

Він додав, що частину ракет українські військові збивають, але тільки частину і нам потрібна потужна протиповітряна оборона – сучасна, повністю ефективна, яка може дати повний захист від цих ракет: "Про це щоденно ми говоримо з партнерами. Є вже деякі домовленості. І партнерам треба рухатися швидше, якщо вони справді партнери, а не спостерігачі", - зауважив Президент..

Читайте також: Президент: Жодні російські ракети, жодні удари не здатні зламати дух українців

Затягування з передачею зброї нашій державі, будь-які обмеження – це насправді запрошення для росії бити знову й знову, переконаний Президент.

" Окупантів – цих терористів – треба бити з усієї сили, щоб вони не думали, що можуть тиснути й когось переграти...Звичайно, немає у росії стільки ракет, скільки у нас є впевненості у власних силах. Але російську зброю може зупинити тільки потужніша зброя", - наголосив Зеленський.

Він також висловив співчуття рідним і близьким загиблих від дій росії. Також Президент запевнив, що усім, хто був поранений, надається вся необхідна допомога.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-