Зґвалтування та «дідівщина»: в Офісі генпрокурора розповіли про насильство в армії рф

Зґвалтування та «дідівщина»: в Офісі генпрокурора розповіли про насильство в армії рф

Укрінформ
Прояви насильства щодо військовослужбовців усередині армії рф, як із боку їхніх командирів, так і з боку інших військових, є надзвичайно поширеними.

Про це в ефірі українських телеканалів заявив начальник департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов, передає кореспондент Укрінформу.

«Насправді з того, про що я можу судити, насильство у самій російській армії всередині, щодо своїх військовослужбовців, і з боку своїх же командирів, і з боку інших військових, є надзвичайно поширеним. А в українській армії «дідівщина» і насильство як явище фактично зникло – може, бувають якісь поодинокі випадки», - поінформував він.

Читайте також: З війни в Україні тікають російські солдати й офіцери – СБУ

Бєлоусов зазначив, що в армії рф ставляться до своїх дуже жорстоко і карають своїх військових, застосовуючи до них різні методи, аж до зґвалтувань.

«Відповідно, з одного боку, коли вони вириваються, то вони трансформують це, або зриваються, на цивільному населенні. Це одна з причин. Інша причина – це специфіка саме України, їхнього ставлення до нашої країни, яку вони люто ненавидять, і, відповідно, намагаються всіляко таким чином карати нас за те, що ми – українці», - заявив він.

Читайте також: Мобілізовані з «ЛНР» масово здаються українським військовим - СБУ

На думку начальника департаменту ОГП, те, що росіяни катують і вбивають наших громадян - це прояв цієї ненависті до нас.

«З іншого боку, це відображає взагалі рівень розвитку російських солдатів, бо люди, які є цивілізованими, які є фахівцями у своїй справі, не застосовують, як правило, такого насильства. Тут же це свідчить про низький морально-психологічний рівень і взагалі – рівень розвитку військовослужбовців рф», - зазначив Бєлоусов.

Відповідаючи на запитання, щодо яких груп осіб росіяни застосовують тортури, він заявив, що це дуже різні категорії громадян.

«Були випадки абсолютно не виправданого насильства або катувань, наприклад, коли людина їде на велосипеді, і її застрелили. І є випадки насильства, які, крім ненависті, важко чимось пояснити», - сказав Бєлоусов.

Читайте також: Розвідка: військові рф скаржаться на свою техніку - «або їде і не стріляє, або стріляє і не їде»

Він нагадав, що значну частину українців, які стали жертвами катувань росіян, підозрювали або у зв’язках із збройними формуваннями України, або в приналежності до правоохоронних органів, і катували їх з метою отримання інформації.

Як повідомлялося, генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що з початку повномасштабного вторгнення рф найбільше фактів катувань і жорстокого поводження російськими військовими з мирним населенням встановлено на Херсонщині, Київщині і Чернігівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-