російські загарбники атакують та ведуть бої в межах Лисичанська – ISW

російські загарбники атакують та ведуть бої в межах Лисичанська – ISW

Карта
Укрінформ
росіяни ведуть бої в межах самого Лисичанська і досягли шахти та желатинової фабрики на околиці міста. Також за день вони завдали аномально велику серію ракетних ударів по тилу України.

Про це йдеться в останньому зведенні ISW, передає Укрінформ.

Мова про щонайменше 50 ракет наземного, повітряного та морського базування. Водночас сконцентрувавши основну масу своїх сил на сході країни, загарбники «зміцнюють» позиції у Сєвєродонецьку, Сиротині, Вороновому та Борівському після завершення відходу ЗСУ із Сєвєродонецька.

Читайте також: У Сєвєродонецьку залишаються діяти українські групи спецназу — Арестович

Бригада швидкого реагування Нацгвардії України заявила, що українські позиції в Лисичанську є більш стратегічно цінними, ніж позиції, які займали раніше в Сєвєродонецьку.

Читайте також: росіяни атакували промзону Сєвєродонецька та намагалися зайти у Лисичанськ – Гайдай

Повертаючись до ситуації з незвично масованими ракетними атаками минулої доби, за даними командування ВПС України, рф застосовувала проти цілей на заході України ракети морського базування «Калібр», проти цілей на півночі України — Х-22 і наземні ракети «Іскандер» і «Точка-У», а на півдні України — ракети ONYX і комплекси «Бастіон».

Читайте також: Ракетні обстріли підтверджують необхідність подальших санкцій проти рф і надання зброї – Зеленський

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-