На Заході у фігурантів «магістральної справи» знайшли нерухомість та рахунки в банках

На Заході у фігурантів «магістральної справи» знайшли нерухомість та рахунки в банках

Укрінформ
У російських високопосадовців, які є фігурантами так званої “магістральної справи” щодо причетності до військової агресії відносно України, на Заході знайшли нерухомість, рахунки в банках і компанії. 

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці генпрокурор Ірина Венедіктова за підсумком проведення координаційної наради за участі керівників правоохоронних і державних органів.

За її словами, російські "борці із Заходом" полюбляють вити розкішні гнізда на ворожій чужині та ховати там свої яхти та інше майно, а наше спільне завдання - розшук по всьому світу, арешт та конфіскація активів тих, хто причетний до агресії рф та воєнних злочинів та пов‘язаних із ними осіб.

Читайте також: У магістральній справі щодо вторгнення рф в Україну - вже 621 підозрюваний

"За час роботи міжвідомчої групи ми вже чимало встигли та поставили перед собою масштабніші цілі. Наразі нами підтверджено наявність у фігурантів "магістральної справи" щодо агресії рф 16 об‘єктів нерухомості, 5 рахунків у банках, 4 компаній та 2 земельних ділянок за кордоном”, - поінформувала Венедіктова.

Фото: Ірина Венедіктова, Фейсбук

Вона зазначила, що наразі скеровано п’ять запитів про міжнародну правову допомогу щодо накладення арешту на нерухоме майно підозрюваних громадян російської федерації до компетентних органів Італійської Республіки, Королівства Іспанії, Швейцарської Конфедерації та Чеської Республіки.

"Для ефективності розшуку активів ми налагодили ефективну взаємодію правоохоронних, розвідувальних та інших державних органів, компетентних органів іноземних держав, Європолу. Також працюємо із Task Forse KleptoCapture Департаменту юстиції США та Task Forse Freeze and Seize Європейської комісії та іншими партнерами, залучаємо міжнародних експертів. Застосовуємо інструменти OSINT, аналіз товарних, фінансових та цінно-паперових потоків”, - додала Венедіктова.

Читайте також: Венедіктова підписала декларацію про співпрацю з французькими правоохоронцями

За її словами, Task Force, яка займається в Україні розшуком активів росіян, і надалі здійснюватиме системний аналіз активів компаній, бенефіціарами яких є суб’єкти рф.

Як повідомляв Укрінформ, у “магістральних справах”, порушених за фактом військової агресії, фігурують декілька десятків російських високопосадовців. Українські суди заочно обрали їм запобіжні заходи у вигляді арешту. Кримінальні справи відносно них слухатимуться в українських судах. Також процес над російськими високопосадовцями за підсумком розслідування має відбутися у Міжнародному кримінальному суді.

Основне фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-