російські війська вбили в Україні 339 дітей

російські війська вбили в Україні 339 дітей

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 339 дітей.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“Станом на ранок 25 червня 2022 року більше ніж 950 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в нашій державі. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 339 дітей загинуло та понад 611 поранено”, - ідеться в повідомленні.

Дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 335, Харківській - 179, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 55, Херсонській - 52, Миколаївській - 48, Запорізькій - 31, Сумській - 17.

У ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо, що внаслідок авіаційного обстрілу військами російської федерації 9 березня в Ізюмі Харківської області загинула родина разом з 14-річним сином.

Також стало відомо про поранення 6 квітня внаслідок артилерійського обстрілу росіянами села Вільхівка Харківського району Харківської області 16-річного хлопця.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2061 заклад освіти, з них 213 зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня російські загарбники обстріляли у Харківській області селище Печеніги і поранили, за попередніми даними, сімох осіб, серед них двоє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-