Україна і Франція спростували фейк рф про захоплення самохідних гаубиць Caesar

Україна і Франція спростували фейк рф про захоплення самохідних гаубиць Caesar

Укрінформ
Генштаб Збройних сил Франції назвав фейком інформацію про те, що росія захопила самохідні артилерійські установки САУ Caesar в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відповідь генштабу збройних сил Франції.

Про те, що росія захопила установки Caesar, заявив французький політик Режіс Кастельно в Telegram, а також "Уралвагонзавод", який в коментарях попросив передати "подяку президенту Макрону".

"Ця інформація є неправдивою. Ми її категорично відкидаємо. Ми обговорили це з нашим українським партнером", - йдеться в повідомленні генштабу.

Читайте також: ЗСУ ефективно нищать ворога із САУ Caesar, які надала Франція - Генштаб

Зазначимо, що російські ЗМІ поширили відповідь генштабу збройних сил Франції відразу після спростування фейку Україною.

Як повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ, джерелом інформації про захоплення САУ названо маловідомого французького політика (ймовірно член Комуністичної партії Франції, опозиціонер до чинного президента цієї країни) Режіса де Кастельно.

Жодних підтверджень або доказів він не наводить, а посилається тільки на коментар у своєму Telegram-каналі, який нібито залишили представники російського заводу. Щобільше, цю новину не підтверджує навіть "міністерство нападу агресора".

Читайте також: Україна отримала від Німеччини перші артилерійські установки Panzerhaubitze2000

"Це доказ того, що постачання Україні озброєння сильно б'є по нашому ворогу і він намагається посіяти серед французів недовіру до ЗСУ і створити враження, що посилати зброю в нашу країну марно", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо: Caesar - це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дозволяє вражати цілі противника на відстані 20 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-