На Херсонщині загарбники викрали депутата і голову Білозерської селищної ради

На Херсонщині загарбники викрали депутата і голову Білозерської селищної ради

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники викрали голову Білозерської селищної ради Антоніну Чередник та депутата Володимира Посунька.

Про це повідомляє у Фейсбуці депутат облради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань, передає Укрінформ.

"У Білозерці місцеві мешканці повідомляють, що зранку схопили голову Білозерської селищної ради Антоніну Чередник та депутата Володимира Посунька. Їм зав'язали очі та повезли в невідомому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Також Хлань пояснив, що поширення інформації про викрадених підвищує шанси на те, що росіяни відпустять захоплених.

"Ті, хто пройшов полон окупантів, кажуть, що ніколи не забудуть ці жахливі дні. Хтось пробув там декілька днів, когось катують місяцями... Одну з катівень росіяни облаштували в колишньому херсонському «витрєзвітєлі» в районі Склотари. Саме там людей змушують на камеру зізнаватись у неіснуючих злочинах, погоджуватись на співпрацю з окупантами, вимагають підігрувати пропаганді загарбників, фотографують, знімають відбитки пальців. Б’ють і всіляко знущаються", - зазначив депутат.

Читайте також: У Херсоні після російського полону помер експоліцейський - за фактом відкрили справу

Як повідомляв Укрінформ, поліція Херсонщини станом на 22 червня відкрила 408 кримінальних проваджень щодо зникнення безвісти мирних жителів області, нині відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених досі невідома.

Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених мешканців області вивозять у Крим.

Людей утримують, зокрема, у будівлі Херсонської ОДА, у СІЗО, у ПТУ №17 міста Генічеська. Також частину викрадених жителів Херсонської області вивозять до Криму, їх утримують у Сімферопольському СІЗО в окремому блоці та у Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-