На Запоріжжі загарбники намагаються утримати позиції будь-якою ціною - Мотузяник

На Запоріжжі загарбники намагаються утримати позиції будь-якою ціною - Мотузяник

Укрінформ
Захоплені території Запорізької області загарбники намагаються втримати за будь-яку ціну, там обладнують позиції для можливої оборони та недопущення контрнаступальних дій ЗСУ.

Про це поінформував речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ, відповідаючи на питання, чи можливий подальший наступ військ рф на Запорізьку область.

“Щодо Запоріжжя. Ми знаємо, що частина території Запорізької області наразі тимчасово окупована російською армією. У зв'язку з цим окупанти намагаються утримати ці території за будь-яку ціну і обладнують позиції для можливої оборони і недопущення контрнаступальних дій з боку ЗСУ. Те саме стосується і Херсонської області”, - сказав він.

При цьому, відповідаючи на питання щодо безпеки Запоріжжя, у тому числі щодо ЗАЕС, Мотузяник зазначив, що він не коментує питань безпеки об'єктів критичної інфраструктури, оскільки він представляє Міноборони України.

Читайте також: На Запоріжжі ворог не просувається вперед, щодня йдуть артилерійські дуелі

За словами речника, аналіз нинішніх бойових дій свідчить про те, що максимальні резерви, максимальні сили і засоби російська армія наразі зосередила на Луганщині і Донеччині.

“На решті напрямків і решті областей противник більше проводить відволікаючий маневр, веде постійний авіаційний, ракетний і артилерійський вогонь, у такий спосіб намагаючись не допустити перекидання підрозділів ЗСУ туди, де наразі найгарячіше. Ми говоримо про Донецьку і Луганську область”, - уточнив Мотузяник.

Як повідомлялося, за інформацією Запорізької ОВА, вночі противник вів обстріли цивільної інфраструктури населених пунктів області з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії і влучив по житловому сектору, що на околицях міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-