Підрозділи ЗСУ вийшли з Сєвєродонецька вночі - журналіст

Підрозділи ЗСУ вийшли з Сєвєродонецька вночі - журналіст

Укрінформ
Вихід українських військових підрозділів із Сєвєродонецька - необхідне і давно назріле рішення.

Таку думку висловив у Фейсбуці воєнкор, що перебував на тій ділянці фронту, головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов, передає Укрінформ.

"Ми вийшли з Сєвєродонецька. Сьогодні вночі українські підрозділи організовано залишили частину промзони Сєвєродонецька. На тій ділянці фронту, де я знаходився, відхід пройшов під обстрілом, але без втрат. Відходити гірко, але це рішення давно вже назріло. Ми вийшли. Але ми обов’язково повернемось", - написав Бутусов.

Читайте також: Захисники Сєвєродонецька отримали команду відійти від міста - Гайдай

Він зауважив, що українські воїни гідно бились за місто і зробили більше ніж можливо у таких надзвичайно важких умовах: без мостів та без понтонів, кожен день бою був суцільним героїзмом.

Читайте також: ЗСУ відбили атаку росіян на Лисичанськ, ворог захопив Миколаївку

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 червня про відхід українських захисників із Сєвєродонецька на нові, більш укріплені позиції поінформував голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, росіяни майже повністю зруйнували Сєвєродонецьк, критична інфраструктура знищена вся, пошкоджено 90% міста, 80% житлових будинків доведеться зносити - відновленню вони не підлягають. Війська рф просуваються в напрямку Лисичанська з Тошківки-Золотого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-