Українські десантники на східному напрямку збили ворожий «Алігатор»

Українські десантники на східному напрямку збили ворожий «Алігатор»

Укрінформ
Десантно-штурмовими та артилерійськими підрозділами Львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, яка виконує бойові завдання на східному напрямку, 22 червня було збито ворожий розвідувально-ударний вертоліт Ка-52 “Алігатор”, а також знищено БТРи і дві БМД російських військ.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, передає Укрінформ.

«Приблизно о восьмій годині ранку, зі сторони противника в небі з’явилося три ворожі вертольоти Ка-52. Певно, проводили авіарозвідку. Коли вертольоти наблизилися, я навів на ціль свій ПЗРК “Ігла”, і здійснив пуск. Ракета влучила у “вертушку”! З підбитого гелікоптера повалив густий чорний дим, – розповів стрілець-зенітник, на ім'я Назар.

Знищення російського вертольота Ка-52 десантник присвятив своїй одномісячній дитині.

Також 23 червня десантно-штурмовими та артилерійськими підрозділами Львівської бригади ДШВ було знищено два БТРи й дві БМД противника.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 24 червня ліквідували близько 34 530 російських військових, що на 100 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.

Читайте також: Зробив сальто і впав: як ЗСУ знищили російський «Алігатор»

Також захисники України знищили російських танків 1507 одиниць, бойових броньованих машин - 3637, артилерійських систем - 759, РСЗВ - 241, засобів ППО - 99, літаків - 216, гелікоптерів - 183, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 622, крилатих ракет - 137, кораблів / катерів - 14, автомобільної техніки та автоцистерн - 2553, спеціальної техніки - 60.

Найбільших втрат противник зазнав на Слов'янському та Бахмутському напрямках.

Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-