Макрон: Зробимо усе, щоб Україна за спрощеною процедурою змогла стати членом ЄС

Макрон: Зробимо усе, щоб Україна за спрощеною процедурою змогла стати членом ЄС

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що представники Євросоюзу докладуть усіх зусиль, аби Україна отримала членство за спрощеною процедурою.

Про це він повідомив під час брифінгу, передає Укрінформ.

"Ми розуміємо, що Україна зараз втягнута у конфлікт. Зараз ми робимо усе можливе, аби Україна за спрощеною процедурою змогла стати членом ЄС", - сказав Макрон.

За його словами, пріоритетним завданням є стабілізація геополітичної ситуації.

"Ми відкриваємо двері для України, аби стабілізувати ситуацію. Ми говоримо, що європейська сім'я не має певних обмежень територій. Такий геополітичний підхід дає можливість розширяти межі ЄС. Економічний контекст також. Ми повинні діяти на кілька кроків попереду. Ми б так не діяли за інших умов. Ми розуміємо, що зараз є певна втома від війни і тому ми не можемо допустити, щоб таке продовжувалось. Ми маємо прагнути стабілізації в межах нинішніх обставин", - додав президент Франції.

Читайте також: Макрон назвав «історичним» рішення надати статус країн-кандидатів Україні та Молдові

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувся саміт ЄС, учасники якого на вищому рівні розглянули заявки на членство в ЄС України, Молдови й Грузії. Глави держав та урядів Європейського Союзу також ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-