росіяни в Україні використовують застарілі боєприпаси, але на яких сучасні таймери - Єнін

росіяни в Україні використовують застарілі боєприпаси, але на яких сучасні таймери - Єнін

Укрінформ
російські військові у війні проти України використовують застарілі боєприпаси, проте з сучасними елементами, на яких встановлюють таймери.

Як передає Укріформ, про це перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону UАразом, передає МВС у Телеграмі.

“Ми вже неодноразово розповідали, що росіяни використовують касетні боєприпаси ще часів СРСР, водночас ми бачимо, що кінцівики, які стоять на цих боєприпасах – сучасні, вони містять фотоелементи, уповільнювачі. В середині такого боєприпасу знаходиться величезна кількість шрапнелі, може бути і 400 і 500”, - заявив Єнін.

За його словами, ці шрапнелі, як ніж масло, “прошивають” навіть метал та бетон, що вже казати про тіла людей. В радіусі 50 метрів шансів вижити практично немає.

Читайте також: У Харкові знешкодили 300-кілограмову російську авіабомбу, що застрягла в багатоповерхівці

"У Миколаєві, коли наш сапер почав роботу над таким боєприпасом, він знаходився на відстані 1-1,5 метри і здетонував не один цей боєприпас, а чотири - спрацював таймер", - додав Єнін

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни і до 21 червня піротехнічними підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій обстежено 61 тисячу гектарів території, виявлено та знешкоджено майже 140 тисяч вибухонебезпечних предметів, серед яких 1994 авіаційні бомби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-