росія веде проти України війну на виснаження – Міноборони

росія веде проти України війну на виснаження – Міноборони

Укрінформ
Головні цілі російської федерації за 4 місяці повномасштабного вторгення в Україну не змінилися, аналіз бойових дій дозволяє стверджувати, що росія веде проти України війну на виснаження.

Про це під час брифінгу у медіацентрі Україна - Укрінформ сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Безпекова ситуація довкола України залишається складною. російська федерація четвертий місяць веде війну проти нашої держави і головні стратегічні воєнно-політичні та воєнно-економічні цілі росії по відношенню до нашої держави залишаються незмінними. Аналіз бойових дій від головного управління розвідки МОУ дозволяє стверджувати, що москва веде проти нашої держави війну на виснаження", - сказала Маляр.

За її словами, найближчим часом російські війська намагатимуться захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

"Ім потрібен привід для того, щоб їхньому командуванню оголосити про встановлення контролю над Луганською, Донецькою областями або щодо виходу на адміністративні кордони цих областей. В подальшому ворог планує зосередити свої зусилля на оволодінні найбільшими містами Донеччини - Краматорськ та Слов'янськ. ЗСУ готові до будь якого розвитку подій", - сказала заступниця міністра.

Читайте також: Загарбники масово роздають російські паспорти, щоб швидше інтегрувати окуповані території – Маляр

Вона додала, що в Чорному морі росія продовжує блокувати українські порти, насамперед Одеси та Миколаїва, в результаті чого Україна не має змоги здійснювати експорт сількогосподарської продукції.

Також, за словами Маляр, залишається небезпека відновлення ворогом наступальних дій з білоруського напрямку.

Вона наголосила, що у світовому масштабі повномасштабна агресія росії проти України є дійсно великою війною по кількості і масштабах застосування людського ресурсу та зброї.

Як повідомляв Укрінформ, за тиждень МОУ отримало понад 17 тис. бронежилетів та понад 12 тис. шоломів, а також 18 тис пар взуття та 8 тис. комплектів польових костюмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-