Маріуполь може статися у будь-якій країні - Зеленська

Маріуполь може статися у будь-якій країні - Зеленська

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська зазначила, що російська агресія призвела до усвідомлення того, що трагедія Маріуполя може повторитися будь-коли і у будь-якій країні.

Про це вона сказала в інтерв’ю британському виданню The Economist, передає Укрінформ.

«Ми думали, що всі такі, як ми, що десятиліття гуманізму в Європі були цінностями, за якими ми всі жили. Це виявилося не так… Страшно усвідомлювати, що цю тонку емаль цивілізації не поділяють люди, які живуть поряд із нами, монстри, що чинили звірства у Бучі. Маріуполь може статися у будь-якому місці і в будь-який час в будь-якій країні. Тепер я справді думаю, що все можливо», - сказала вона.

Перша леді зауважила, що зараз кожен українець мусить захищати те, що в нього є, «виживати й жити за всяку ціну». Багато людей, які виїжджали в інші країни, повернулися і тепер намагаються жити нормальним життям. Однак «уявлення про те, що це звичайне літо, - ілюзія», додала вона, адже на сході вирує війна, звірства тривають.

Перша леді розповіла, як зустріла звістку про початок повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого. Було ще темно, коли вона прокинулася й подумала, що почула феєрверк. Її чоловік уже був у сусідній кімнаті, повністю одягнений. «Почалося», - сказав він і відразу пішов.

Зеленська йшла до дітей й обмірковувала, як розповісти дев'ятирічному синові та сімнадцятирічній дочці, що сталося. Але виявилося, що вони вже прокинулися й «усе знають».

За словами дружини Президента, перші кілька днів вона пережила «на суміші адреналіну й валеріани», намагаючись не думати про те, що її чоловік став для російських найманців головною мішенню, а вона з дітьми – мішенню номер два. Її запевнили, що професіонали зроблять усе можливе, аби гарантувати їм усім безпеку.

Зеленська додала, що бачиться з чоловіком не частіше одного-двох разів на тиждень.

Читайте також: Зеленська побажала кожній українській дитині якнайскорішого возз’єднання з батьком

Під час війни перша леді спрямувала свою енергію на евакуацію дітей із груп ризику та наданню психологічної допомоги. Торік вона ініціювала саміт перших леді і тепер мобілізувала цю групу для підтримки сотень хворих і поранених дітей і відправки їх на лікування за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-