В Україні від початку повномасштабної війни ворог знищив близько 100 тисяч будівель

В Україні від початку повномасштабної війни ворог знищив близько 100 тисяч будівель

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні було знищено близько 100 тисяч будівель.

Про це заявив очільник ДСНС Сергій Крук на зустрічі з представницькою делегацією Австрійської Республіки, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ДСНС.

"Стратегічним напрямком ДСНС є аварійно-відновлювальні роботи, які ведуться у тих регіонах, де відбувалися бойові дії та які потерпають від ворожих авіаударів. Лише за приблизними підрахунками, в Україні знищено близько ста тисяч будівель", - уточнив Крук.

За словами голови ДСНС, після військових на звільнені території заходять рятувальники, які розміновують та розбирають завали. Саме для цих робіт ДСНС додатково залучає 1200 рятувальників, поінформував Крук.

Він наголосив, що підрозділи з аварійно-відновлювальних робіт потребують інженерного спорядження, одягу, техніки, автомобілів. Також збільшуються потреби і українських добровольців-вогнеборців. Їхня чисельність, за даними Крука, за майже чотири місяці широкомасштабної війни збільшилася на 15 тис.

Читайте також: росія зруйнувала в Україні понад 200 закладів освіти і пошкодила майже 2 тисячі

Окремо голова ДСНС розповів про такий важливий напрямок робіт як гуманітарне розмінування територій.

Зі свого боку представники австрійської делегації зазначили, що отримали "домашнє завдання" від ДСНС, яке опрацюють, повернувшись на батьківщину.

Як повідомлялося, голова НПУ Ігор Клименко 2 червня заявив, що від початку повномасштабної війни Нацполіція втратила 350 своїх адмінбудівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-