На сєвєродонецькому заводі «Азот» перебувають близько 300 цивільних - Верещук

На сєвєродонецькому заводі «Азот» перебувають близько 300 цивільних - Верещук

Укрінформ
На підприємстві «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» наразі перебуває близько 300 цивільних.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«На сьогодні там, якщо я правильно розумію, бо ситуація постійно змінюється, близько 300 людей», – сказала урядовець.

За її словами, на відміну від маріупольської Азовсталі, Азот не має розгалуженої мережі бомбосховищ.

Верещук повідомила, що раніше українська сторона офіційно домагалася від загарбників відкриття гуманітарного коридору для евакуації цивільних, що перебувають на території підприємства, але цього не сталося.

Віцепрем'єр-міністр також наголосила, що українська сторона і міжнародні організації, які підключені для вирішення питання щодо евакуації, мають отримати підтвердження добровільного бажання цивільних залишити Азот.

«Мені пообіцяли військові, що будуть зроблені короткі відео з цими людьми... Якщо це відбудеться, ми, звичайно, будемо продовжувати пробивати коридор з Азота», – заявила Верещук, додавши, що ситуації в місті дуже складна через активні бойові дії.

Читайте також: У російському полоні перебувають понад 1,5 тисячі цивільних - Верещук

Як повідомлялося, 17 червня начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомляв, що евакуація з заводу “Азот” у Сєвєродонецьку наразі неможлива. За його словами, в укритті там перебувають 568 людей, зокрема 38 дітей. Минулого місяця ці люди від евакуації відмовилися. Вихід з комбінату можливий тільки за умови повного припинення вогню, наголошував Гайдай.

Також повідомлялося, що на заводі "Азот" майже не залишилося вцілілих адміністративних будівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-