Гарантії безпеки для України: Єрмак каже, що результат буде дуже скоро

Гарантії безпеки для України: Єрмак каже, що результат буде дуже скоро

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає важливим, щоб гарантії безпеки, надані Україні окремими членами НАТО, не вступали у протиріччя із обов’язками цих країн в Альянсі.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Лівий берег, передає Укрінформ. 

"Ми продовжуємо постійні консультації. Я можу сказати, що сьогодні ми чітко сформулювали, як ми це бачимо, і зараз відбуваються консультації, погодження питань. Ми розуміємо, що в нас не так багато часу, треба діяти швидко... Дуже важливо, щоб гарантії безпеки, надані Україні окремими членами НАТО, не вступали у протиріччя із обов’язками цих країн в Альянсі", - сказав Єрмак.

Саме тому, за його словами, до міжнародної консультативної групи був запрошений колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Сьогодні багато різних країн з різних континентів заявили про своє бажання бути майбутніми гарантами. Є багато технічних питань, ми точно не хочемо, щоб це був аналог Будапештського меморандуму або якийсь інший документ, який нічого не вартує", - сказав Єрмак. За його словами, договір про гарантії мають ратифікувати парламенти країн, які його підпишуть.

Читайте також: Антипутінська коаліція – гарантії безпеки для всіх

"В якомусь сенсі це буде достатньо експериментальний документ, тому не просто, але цей процес рухається. Я займаюсь цим кожного дня", - сказав Єрмак.

Він додав, що результати цього процесу можна буде побачити «дуже скоро».

Як повідомляв Укрінформ, у травні Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна працює зі своїми міжнародними партнерами над договором про гарантії безпеки, який не передбачає участі росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-