В Україні міг зникнути ще один американець - Держдеп вивчає інформацію

В Україні міг зникнути ще один американець - Держдеп вивчає інформацію

Укрінформ
Державний департамент заявив, що вивчає інформацію про ймовірне зникнення безвісти в Україні третього громадянина США, який міг брати участь у протистоянні російським загарбникам.

Про це сказав на пресбрифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Були повідомлення про ще одного американця, місцезнаходження якого наразі невідоме», - поінформував представник американського відомства.

За його словами, є дані, що той перебував в Україні. Прайс зазначив, що Держдеп вивчає ці повідомлення, але поки що не може поділитися подробицями справи.

Таким чином, це може бути вже третій американець, який вважається зниклим безвісти в Україні. За словами Прайса, уряд США контактує з рідними зниклих громадян, а також з українською стороною й Міжнародним комітетом Червоного хреста. Інформації, яка могла б підтвердити, що ці особи потрапити в російський полон, немає.

Відповідаючи на запитання, чи звертався уряд США до росії, Прайс зауважив, що таких контактів не було, оскільки немає достовірних підстав вважати, що американців могли захопити росіяни. Водночас, підкреслив він, США готові «без вагань» зробити це, якщо такі підстави з’являться.

Читайте також: В Україні працює кол-центр, куди можна звернутися з приводу зниклих безвісти

Представник Держдепу наголосив, що всі полонені учасники бойових дій в Україні повинні вважатися військовополоненими та мати всі права відповідно до Женевської конвенції, незалежно від громадянства.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Держдепартамент США підтвердив, що вивчає інформацію про можливе захоплення в російський полон двох американських громадян на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-