Армія рф намагається оточити ЗСУ в районі Золотого, Лисичанська, Сєвєродонецька

Армія рф намагається оточити ЗСУ в районі Золотого, Лисичанська, Сєвєродонецька

Укрінформ
Основними стратегічними цілями росії залишається повне знищення державності України, руйнування її воєнного та економічного потенціалів, а головні зусилля кремля зосереджені на встановленні повного контролю над територією Луганської та Донецької областей.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна Укрінформ заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«За даними Головного управління розвідки Міноборони України, з огляду на те, що росія неспроможна вести успішні наступальні бойові дії одночасно на декількох напрямках, на теперішній час основні зусилля кремля зосереджені на встановленні повного контролю над територією Луганської та Донецької обл. Для цього російські війська намагаються оточити та знищити підрозділи сил оборони у районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Золотого, Слов’янська та Краматорська», - сказала Маляр.

Вона повідомила, що противник продовжує використовувати високоточні засоби ураження наземного, повітряного та морського базування. Найбільшу загрозу становлять ОТРК “Искандер-М”, крилаті ракети Х-101/Х-555, крилаті ракети морського базування комплексу “Калібр-НК/ПЧ”.

Заступниця міністра також зазначила, що основною метою ворога буде знищення запасів матеріально-технічного забезпечення ЗСУ та транспортної інфраструктури України.

«Одна з основних цілей – знищення запасів матеріально-технічного забезпечення та озброєння і військової техніки, що надходять від іноземних партнерів, а також пошкодження транспортної інфраструктури, яка використовується для перекидання вантажів воєнного та цивільного призначення», - сказала Маляр.

Читайте також: Проти України воює близько 330 тисяч російських військових

Таким чином, за її совами, росія продовжить наступальні дії з метою оточення угруповання військ ЗСУ у районі Золотого, Лисичанська, Сєвєродонецька та виходу на адміністративний кордон Луганської області. Подальші дії ворога значною мірою залежатимуть від наявності в Україні ресурсів для ведення бойових дій та масштабів міжнародної воєнної допомоги.

На думку представниці оборонного відомства, кремль буде намагатись використати військові здобутки як ключовий важіль впливу на переговорах з українською владою.

Читайте також: Проти України росія випробовує нові зразки озброєння – Маляр

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-