На півдні ЗСУ знищили 14 російських військових та склад боєприпасів

На півдні ЗСУ знищили 14 російських військових та склад боєприпасів

Укрінформ
На півдні Збройні сили України знищили 14 російських військових, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки та склад боєприпасів російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 13:00 16 червня російські війська продовжують оборонятися, використовуючи укріплені позиції другого та третього рубежів оборони.

Скутий контрнаступальними діями українських захисників ворог не має можливості активно протидіяти, застосовує тактику контрбатарейної боротьби, обстрілює українські позиції та мирні населені пункти в тилу, щоб створити враження своєї присутності навіть на визволених територіях.

У Миколаївській області після ворожих обстрілів вночі по передмістю обласного центру зазнала пошкоджень інфраструктура, у селі Лимани зайнялося поле пшениці, у Первомайській громаді згоріли кілька житлових будинків. За даними ОК "Південь", потерпілих унаслідок обстрілів немає.

Читайте також: «Гарячий» Донбас, бойові дії на Херсонщині та ракетний удар по Сумщині – зведення ВЦА

На території Херсонської області внаслідок щільних боїв, зокрема в населених пунктах Бериславського та Каховського районів, знищені будинки, є загиблі й поранені серед мирного населення, замінована інфраструктура та берег річки. Загарбники продовжують вдаватися до мародерства й викрадення місцевих жителів.

Також є інформація щодо мінування берегів Молодіжного пляжу в Херсоні. Ситуація із забезпеченням медикаментами й речами першочергової потреби в заблокованих громадах Херсонської області залишається критично важкою.

Читайте також: Загарбників у Херсоні битимемо «з двох боків» - генерал Марченко

Корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря без змін складу й задач продовжує злочинну місію з блокади судноплавства та погрожує ракетними ударами по всій території України.

"Загроза ракетних атак залишається, вірогідність морської десантної операції через хвилювання моря, вочевидь, зменшена, але не виключена", – підсумували в ОК "Пвдень".

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 16 червня ліквідували близько 32 950 російських військових, що на 200 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-